Bestaat huidverjonging van binnenuit?

Posted by Sophie Flohil on

3 min read
Een gladde, stralende huid is een van de meest universeel gewenste eigenschappen. Een zuivere huid wordt geassocieerd met algeheel welzijn.

Een goede conditie van de huid wordt in verband gebracht met de reproductieve gezondheid en vruchtbaarheid. En een goede huidtextuur draagt volgens onderzoek ook bij aan de aantrekkelijkheid van het gezicht (wat in reverse ook door de wetenschap wordt gesteund, want steeds meer bewijs toont een verband tussen de gezondheid van het immuunsysteem en de aantrekkelijkheid van het gezicht).

Wanneer we ouder worden, is er sprake van intrinsieke veroudering en een structurele en functionele verslechtering van de huid. Met afname van onder andere collageen, elastine, chondroïtine en hyaluronzuur. Veroudering leidt daarmee aan de buitenkant tot afname in de hydratatie en toename van verslapping, poriëngrootte, rimpels en diepe expressielijnen en droogheid.

Hebben supplementen effect op tekenen van veroudering?

Supplementen, ook wel “nutraceuticals” genoemd, vormen een veelbelovende strategie voor het voorkomen, vertragen of minimaliseren van vroegtijdige huidveroudering en ook om bepaalde huidaandoeningen te verlichten. Suppletie met de juiste ingrediënten heeft aangetoond dat het een effect heeft op de tekenen van veroudering en bescherming tegen veroudering. Het kan de verschijning van fijne lijntjes en rimpels van binnenuit minimaliseren en de teint van binnenuit verhelderen.

Welke ingrediënten zijn goed voor de huid van binnenuit?

+ MSM (een zwavelhoudende verbinding) ondersteunt in combinatie met vitamine C de natuurlijke, huid-eigen productie van collageen (kant-en-klare collageen supplementen hebben dit effect niet).

+ Van MSM is ook ontdekt dat het helpt bij ontstekingen en de immuunfunctie, wat betekent dat de huid er rustiger en evenwichtiger uitziet.

+ Het essentiële aminozuur L-lysine ondersteunt de aanmaak van elastine. Beide essentieel voor een voller uitziende huid.

+ Het gebruik van antioxidanten zoals OPC en Amla is een effectieve aanpak om symptomen die verband houden met door licht / UV veroorzaakte veroudering van de huid te voorkomen.

+ Niacinamide (Vitamine B3) kan keratine verhogen, een essentieel eiwit voor een gezonde huid.

Wanneer je dus wil werken aan het behouden of verkrijgen van een gladde, vollere en stralende huid, dan raden we je aan om naast het smeren van een goede crème en het ondergaan van eventuele huidbehandelingen, vooral aandacht te besteden aan het verjongen van de huid van binnenuit.

← Older Post Newer Post →