Dé #1 info die jouw herfst gaat veranderen

Geplaatst door Sophie Flohil op

De herfst nodigt uit tot reflectie: loslaten, vernieuwen en groei

De herfst is een seizoen van verandering. De lucht wordt kouder, de bladeren kleuren en vallen, en de natuur bereidt zich voor op een periode van rust. Dit is het perfecte moment om ook zelf te reflecteren, los te laten wat niet meer dient, en ruimte te maken voor nieuwe intenties en groei.

Dé nummer 1 herfst intentie: loslaten

Net zoals de bomen hun bladeren laten vallen, vraagt de herfst ook van ons om dingen los te laten die niet langer bijdragen aan ons welzijn. Het is tijd om oude patronen, gewoontes of overtuigingen die ons tegenhouden, los te laten en ruimte te maken voor nieuwe energie en kracht. Hoe doe je dat?

Begin met het uiten van dankbaarheid. Door elke dag bewust stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent, creëer je ruimte voor positiviteit en groei. Een mooie oefening hiervoor is het opschrijven van dankbaarheid op gele plakbriefjes en deze aan de binnenkant van je kledingkast te plakken. Elke ochtend en avond zie je deze briefjes en word je herinnerd aan al het goede in je leven. Laat die dankbaarheid doordringen, en voel hoe je openstaat voor nieuwe kansen.

Vervolgens kun je een intentie zetten voor het voorjaar. Het is belangrijk om dit te doen vanuit een positieve affirmatie, zoals "Ik ben" of "Ik heb," in plaats van "Ik wil." Hiermee geef je jezelf het vertrouwen dat wat je wenst al onderweg is. Vertrouw op de timing van het universum, zoals de natuur vertrouwt op de cyclus van de seizoenen.

Geluksstofjes activeren met herfstwandelingen

De herfst nodigt uit om naar buiten te gaan en te genieten van de prachtige landschappen. Onderzoek wijst uit dat het ervaren van schoonheid ons beloningssysteem in de hersenen activeert, wat zorgt voor een gevoel van geluk en plezier. Een wandeling in de natuur kan dus wonderen doen voor je gemoedstoestand. Sta stil bij de kleuren van de bladeren, de geur van de aarde, en de koele lucht op je huid. Bewust genieten van deze kleine momenten verhoogt de aanmaak van ‘geluksstofjes’ zoals dopamine en serotonine.

Intenties versterken met de kracht van de natuur

Het formuleren van een voorjaarsdoel kan versterkt worden door een meditatie-wandeling. Meditatie helpt je om meer in lijn te komen met jezelf en de natuur, en het leert je om los te laten wat je niet kunt controleren. Tijdens zo'n wandeling sta je bewust stil bij de omgeving en adem je diep in, waardoor je meer in het moment aanwezig bent.

Er zijn talloze manieren om meditatie te integreren in je wandelingen. Een fijne manier om hiermee te beginnen, is door een podcast te beluisteren tijdens je herfstwandelingen, zoals deze herfst-wandel podcast, die je begeleidt om volledig op te gaan in het seizoen.

Energie en rust: De herfst Equinox

De herfst heeft ook een diepere spirituele betekenis. Rond 22 september vindt de herfst-equinox plaats, het moment waarop de zon de hemelse evenaar kruist en dag en nacht bijna even lang zijn. Dit is een natuurlijk moment van balans. Vanaf dit punt worden de nachten langer, wat ons uitnodigt om meer rust te nemen en te reflecteren op de balans tussen actie en rust in ons eigen leven.

De herfst leert ons dat rust essentieel is om energie op te doen voor nieuwe uitdagingen. Overdag is het belangrijk om energie en inspiratie te vinden, maar neem 's avonds ook de tijd voor reflectie en kalmte. Onze Sleep-Energy combinatie is speciaal ontwikkeld om je te ondersteunen tijdens deze periode: overdag energie en focus, en 's avonds ontspanning en rust.

Namaste

De herfst biedt ons een kans om opnieuw af te stemmen op de natuurlijke cycli van de aarde. Door los te laten, nieuwe intenties te zetten, en ons te verbinden met de natuur, kunnen we niet alleen rust vinden, maar ook ruimte maken voor groei en vernieuwing. Sta stil bij deze seizoenswisseling, luister naar je intuïtie, en omarm de schoonheid van dit moment.

Namaste.

← Ouder bericht