Lekker slapen met reishi

Posted by Sophie Flohil on

In een wereld die razendsnel is en dagelijks veel prikkels met zich mee brengt, is een goede nachtrust cruciaal geworden. Door de invloed van stress, overvolle schema's en mobiele telefoons is onze zoektocht naar effectieve, natuurlijke slaapmiddelen gegroeid. Maar welke natuurlijke ingrediënten zijn eigenlijk het meest effectief?

Wanneer je slapeloosheid ervaart dan wil je maar een ding: snel in slaap vallen, doorslapen zonder wakker te worden en uitgerust wakker worden. Dan komen we al gauw uit bij Reishi. Reishi is een paddenstoel die erkenning krijgt vanwege zijn potentieel om een goede nachtrust te ondersteunen. De Reishi paddenstoel wordt vaak de ‘paddestoel van onsterfelijkheid’ of de ‘geestpaddestoel’ genoemd. Reishi staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen, wat betekent dat het het lichaam helpt zich aan te passen aan de gevolgen van stress en het evenwicht te herstellen. Reishi helpt het lichaam om de reactie op stress helpen moduleren, het cortisol niveau te verlagen en een meer ontspannen toestand bevorderen.
Uit onderzoek blijkt dat Reishi angstverminderende effecten kan hebben. Door de geest te kalmeren en angst te verlichten, kan Reishi mensen helpen over te gaan naar een staat van ontspanning die een betere slaap mogelijk maakt.

Er is veel onderzoek gedaan naar de impact van Reishi op de slaapcyclus en het het vermogen om een diepe, herstellende slaap te creëren. De actieve stoffen in de Reishi kunnen de neurotransmitter die betrokken is bij slaapregulatie verhogen, waardoor zowel de duur als de kwaliteit van de slaap worden beïnvloed.

Een mooie bijvangst is dat Reishi ook rijk is aan antioxidanten. Deze helpen oxidatieve stress in het lichaam te bestrijden. Door oxidatieve stress te verminderen, kan Reishi indirect bijdragen aan een betere slaap, omdat oxidatieve stress in verband wordt gebracht met slaapstoornissen.

Sweet dreams!

← Older Post Newer Post →