Wat is detoxen?

3 min read
Na een periode van ongeremdheid, ongezond eten of als je een hangover hebt, wil je zo snel mogelijk je lichaam van afvalstoffen ontdoen, oftewel detoxen. Goed nieuws: je lichaam kan zichzelf reinigen. Vooral je lever speelt hier een belangrijke rol in. Daarom is het extra belangrijk je lever goed te ondersteunen in zijn reinigende functie!

Wat doet je lichaam met afvalstoffen?

Er komen allerlei stoffen via de bloedbaan de lever binnen. De lever is als het ware de poortwachter. Nuttige stoffen kunnen worden omgezet in brand- en bouwstoffen. Of ze worden opgeslagen als voorraad. Stoffen die het lichaam niet kan gebruiken worden omgezet om het lichaam te kunnen verlaten.

Waarom is de lever super belangrijk?

Wist je dat je lever maar liefst 1,5 kilo weegt? Dat is niet voor niets, want dit orgaan heeft veel te doen in je lichaam. Het speelt onder andere een rol in de opbouw, opslag en afbraak van suiker, vet en eiwitten. Daarnaast is de lever super belangrijk voor het onschadelijk maken van giftige stoffen. Je lever is 24 uur per dag, 7 dagen per week bezig met het filteren van afvalstoffen die via ons bloed binnenkomen. Weer een reden om je lever in goede conditie te houden!

Doet je lever dan alles alleen?

Je lever doet veel, maar hoeft gelukkig niet alles is zijn eentje op te knappen. Zoute pinda’s of borrelnootjes bij je biertje of wijntje gegeten? Dan ligt er ook een klus klaar voor je nieren. Zo kunnen de nieren bepaalde afbraakproducten uit je voeding, waar je lichaam niks aan heeft, verwijderen. Zij gaan aan de slag met een overschot aan zout of zuur.

En hoe krijg je de afvalstoffen je lichaam uit?

Nadat de gifstoffen onschadelijk zijn gemaakt moeten ze natuurlijk nog je lichaam uit. Dat kan op verschillende manieren:

  • Via je stoelgang: Afvalstoffen die in vet oplosbaar zijn worden in de dunne darm gebonden aan gal en verlaten via de ontlasting het lichaam. Gal wordt aangemaakt door de lever en opgeslagen in de galblaas tot het lichaam het weer nodig heeft.
  • Via je urine: De afvalstoffen die je nieren verwerken, zoals zout en zure stoffen, verlaten samen met je urine je lichaam.
  • Via je huid: Je leest weleens dat je kunt detoxen via de huid. Deze vorm van ‘ontgiften’ heeft niet genoeg wetenschappelijke onderbouwing. Wel kun je natuurlijk zweten via de huid. Je lichaam zweet om overtollige warmte kwijt te kunnen, maar als je zweet raak je automatisch ook wat zout via de huid kwijt.
  • Via de nooduitgang: Overgeven is eigenlijk een noodoplossing van je lichaam. Als je bijvoorbeeld erg veel alcohol hebt gedronken of iets gegeten hebt dat bedorven is, kan je lichaam deze slechte stoffen snel kwijt door over te geven.
Hoe kan ik mijn lever ondersteunen?

De rol van je lever is zoals je hebt gelezen super belangrijk. Des te meer reden de zelfreinigende functie van dit orgaan goed te ondersteunen. Philo heeft daarom het supplement D E T O X ontwikkeld, met een unieke formule van vitamines en kruiden. Het bevat o.a. vitamine B1, dat het energieniveau ondersteunt en zorgt voor een heldere geest, en vitamine C, dat goed is voor het immuunsysteem, bijdraagt aan extra energie bij vermoeidheid en zorgt voor het behoud van een gezonde huid. In combinatie met hét leverkruid superfood Mariadistel dat bijdraagt aan het ontgiftende vermogen en de bescherming van de lever, is Philo D E T O X onmisbaar in jouw dagelijkse routine.

FOUND IN PHILO DETOX
Mariadistel

Mariadistel draagt bij aan de bescherming van de lever en zijn ontgiftende vermogen.


Meet Philo's Detox supplement

  • Bevordert een gezonde lever
  • Draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
  • Met 'leverkruid' mariadistel
 "De lever is ons grootste orgaan. En niet zonder reden. Behandel je lever goed, zodat hij zijn werk kan doen en je in stralende gezondheid houdt."
SHOP NOW

← Ouder bericht

Schrijf je in voor 15% korting

Healthy habits start here.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je eerste bestelling en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten, aanbiedingen en sneak peeks.