Gezond van binnen, stralend van buiten

3 min read
In onze zoektocht naar een gezonde en stralende huid, richten we ons vaak alleen op externe huidverzorgingsproducten en routines. Maar ware huidgezondheid gaat verder dan oppervlakkige behandelingen. Het begint van binnenuit.

Kan je je huid voeden van binnenuit?

Onze huid weerspiegelt onze interne gezondheid. Door een gebalanceerd en voedzaam dieet te volgen, voorzien we ons lichaam van essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten die nodig zijn voor een optimale huidfunctie. Door  antioxidanten zoals bessen, bladgroenten en kleurrijke groenten toe te voegen aan je voeding, bescherm je je huid tegen oxidatieve stress en behoud je langer een jeugdige uitstraling. Daarnaast is het drinken van voldoende water essentieel om de elasticiteit van de huid te behouden en uitdroging te voorkomen.

Wat is de connectie tussen je darmen en je huid?

Onderzoek heeft aangetoond dat onze darmgezondheid direct invloed heeft op het uiterlijk en de gezondheid van onze huid. Een gebalanceerde darm microbioom bevordert een goede spijsvertering en opname van voedingsstoffen, wat weer bijdraagt aan een gezonde huid. Probiotica zoals yoghurt, kefir en zuurkool, kunnen de darmgezondheid verbeteren en bijdragen aan een heldere en stralende teint. Bovendien kan een uitgebalanceerd dieet helpen bij het verminderen van ontstekingen en huidaandoeningen zoals acne en eczeem verminderen.

Wat is de invloed van stress op onze huid?

Chronische stress kan schade aanrichten aan onze huid. Het verstoort de natuurlijke hormoonbalans, verhoogt de kans op ontstekingen en tast de beschermende functie van de huid aan. Ervaar je stress? Probeer meditatie, ademhalingsoefeningen of sporten in je dagelijkse routine in te bouwen en verminder zo je stressniveaus. Door je mentale en emotionele welzijn in balans te houden, bevorder je een gezonde huid van binnenuit.

Hoe bescherm ik mijn huid voor schade van buitenaf?

Hoewel het voeden van onze huid van binnenuit essentieel is, is het ook belangrijk om onze huid te beschermen tegen externe factoren. Gebruik dagelijks zonnebrandcrème om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, zelfs op bewolkte dagen. Daarnaast is het belangrijk om je huid zacht te reinigen, goed te hydrateren en regelmatig een exfoliant te gebruiken. Dit helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en bevordert een gladde en stralende teint.

Het bereiken van een gezonde en stralende huid vereist dus een holistische aanpak, waarbij zowel interne als externe zorg van belang zijn. Voed je lichaam van binnenuit met een uitgebalanceerd dieet, zorg voor kwalitatieve slaap, beheers stress en bescherm je huid tegen externe factoren. Op die manier ontdek je je innerlijke schoonheid, met als resultaat een stralende en levendige huid.

 
FOUND IN PHILO SKIN
L-Lysine
L-lysine is een essentieel aminozuur, een belangrijke stof die je lichaam niet van nature aanmaakt. Dit ingredient zorgt ervoor dat je je huid in goede conditie houdt en stimuleert de aanmaak van collageen.

Meet Philo Skin - Beauty Base supplement 
 

 

+ Bestrijdt tekenen van veroudering, voor een jeugdig uitziende huid
+ Minimaliseert fijne lijntjes en rimpels
+ Vitamine C draagt bij aan de collageenvorming voor de normale werking van de huid
 

Q&A PHILO

Waarom is Skin - Beauty Base effectiever dan het nemen van collageen?

Collageen is een belangrijk onderdeel van de huid. Het zorgt voor structurele ondersteuning en elasticiteit. Wanneer je collageen supplementen neemt, wordt het in de maag verteerd en afgebroken tot aminozuren, die vervolgens worden verdeeld in het lichaam waar het eiwit het meest nodig is. Dat betekent dat je lichaam zich niet kan richten op specifieke gebieden waar het wil dat de collageen eiwitten worden gebruikt. Skin - Beauty Base biedt je de meest effectieve ingrediënten om zelf collageen aan te maken, dat niet meer wordt afgebroken en direct door de huid gebruikt kan worden. Voor een huid van hoge kwaliteit en een jeugdige uitstraling.

Is het geschikt voor huid met acne?

Skin Beauty Base bevat MSM dat ontstekingsremmende effecten heeft. Het vermindert de roodheid en jeuk van de ontstoken huid. Het gebruik van MSM kan ook helpen bij het herstel van je huid, zoals het verminderen van littekenweefsel veroorzaakt door acne.

Gaat Philo Skin - Beauty Base huidveroudering tegen?

Skin - Beauty Base stimuleert de huid-eigen collageen- en elastinevorming die de huid voller maakt en hydrateert. Voor een jeugdige, fris ogende huid.

Nieuwer bericht →

Schrijf je in voor 15% korting

Healthy habits start here.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je eerste bestelling en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten, aanbiedingen en sneak peeks.