Je huid en haar verzorgen in de herfst

Geplaatst door Sophie Flohil op

3 min read.

In onze zoektocht naar een gezonde en stralende huid, richten we ons vaak alleen op externe huidverzorgingsproducten en routines. Maar ware huidgezondheid gaat verder dan oppervlakkige behandelingen. Het begint van binnenuit.

Haar en huid in koude herfstdagen

Het is duidelijk: de herfst is gearriveerd. Terwijl we genieten van gezellige avonden bij de open haard en warme drankjes, kan een wissel van seizoen ervoor zorgen dat je meer haar verliest en last hebt van een droge huid. Onze huid en haar vraagt dus om wat extra liefde en aandacht in dit koude seizoen.

Huid

De lage luchtvochtigheid en de gure wind kunnen de huid uitdrogen, waardoor het belangrijk is om een goede hydratatie routine te handhaven. Kies voor rijkere, vocht inbrengende crèmes om je huid een extra dosis bescherming te geven. Vergeet ook niet je lippen te verwennen met een verzachtende lippenbalsem om die vervelende schrale lippen te voorkomen. Last but not least, bescherm jezelf tegen de winterzon. Ja, ook in de herfst en winter kan de zon schadelijk zijn. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt.

Vergeet niet dat hydratatie niet alleen van buitenaf komt, maar ook van binnenuit. Blijf voldoende water drinken om je huid gehydrateerd te houden, zelfs als het buiten koud is en je minder dorst hebt.

Do’s voor de huid:

  • Hydratatie is key: Gebruik een vocht inbrengende crème die rijk is aan hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur of glycerine. Breng het aan direct na het douchen om het vocht in je huid te behouden.
  • Lipverzorging: Voorkom schrale lippen door regelmatig een hydraterende lippenbalsem te gebruiken. Zo blijven je lippen zacht en gehydrateerd, zelfs in de gure wind.
  • Zonnebrandcrème, ook in de winter: Bescherm je huid tegen de winterzon door dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken. De zon kan ook in de koudere maanden schadelijk zijn.
  • Exfoliëren: Verwijder dode huidcellen met een milde exfoliant om een doffe huid tegen te gaan. Dit helpt ook om je huidverzorgingsproducten beter op te nemen.
  • Handen en voeten: Deze delen worden vaak over het hoofd gezien. Houd ze gehydrateerd met een goede hand- en voetencrème en draag handschoenen en warme sokken als je naar buiten gaat.

Haar

En dan hebben we het over ons geliefde haar, dat ook wel wat extra aandacht verdient. Een wissel van seizoen kan er ook voor zorgen dat je meer haar verliest. De mens beschikt over honderdduizend haarzakjes. Elk zakje produceert één haartje. De groeicyclus duurt achthonderd dagen, hierna ontstaat er een rustfase van twee honderddagen. Na twee maanden begint dit proces weer opnieuw. Maar seizoenen kunnen invloed hebben op de cyclus.

Eiwitten functioneren als bouwstoffen in je lichaam. Je haar is voor een groot deel uit deze eiwitten opgebouwd. Eiwitten spelen een belangrijke rol bij het groeien van je haren. Naast voldoende eiwitten in je voeding, is een goede voorziening van B-vitamines belangrijk voor het in stand houden van gezond haar. Een evenwichtige en uitgebalanceerde voeding is dus van groot belang, waarbij je extra kunt letten op voldoende eiwitten en B-vitamines.

De koude lucht buiten en de verwarmde lucht binnen kunnen het haar uitdrogen en statisch maken. Geef je haar daarom een boost met hydraterende shampoos en conditioners. Overweeg ook om af en toe een diep conditionerend masker toe te voegen aan je routine om je lokken te voeden en te herstellen.

Do's voor het haar:

  • Hydraterende haarverzorging: Gebruik hydraterende shampoos en conditioners om je haar te beschermen tegen uitdroging. Overweeg ook het gebruik van een wekelijks haarmasker voor extra hydratatie.
  • Droog je haar voorzichtig: Vermijd te veel hitte bij het föhnen of stylen van je haar. Als je een föhn gebruikt, kies dan voor een lagere warmtestand en houd de föhn op een afstand om schade te voorkomen.
  • Hoofdhuidverzorging: Een droge hoofdhuid kan leiden tot jeuk en roos. Gebruik een milde, hydraterende shampoo en overweeg een specifieke hoofdhuidbehandeling als dat nodig is.
  • Bescherm je haar buiten: Draag een hoed of sjaal om je haar te beschermen tegen de koude wind en regen. Dit helpt ook om statisch haar te verminderen.
  • Beperk het wassen: Probeer je haar niet te vaak te wassen, omdat dit de natuurlijke oliën kan verwijderen die je haar beschermen. Was het indien mogelijk met lauwwarm water.

FOUND IN PHILO SKIN
L-Lysine
L-lysine is een essentieel aminozuur, een belangrijke stof die je lichaam niet van nature aanmaakt. Dit ingredient zorgt ervoor dat je je huid in goede conditie houdt en stimuleert de aanmaak van collageen.

Meet Philo Skin - Beauty Base supplement 
 

 

+ Bestrijdt tekenen van veroudering, voor een jeugdig uitziende huid
+ Minimaliseert fijne lijntjes en rimpels
+ Vitamine C draagt bij aan de collageenvorming voor de normale werking van de huid
 

SHOP NOW

Dus door je huid en haar goed te verzorgen en te beschermen, kun je de negatieve effecten van kou tot een minimum beperken. Onthoud dat consistentie de sleutel is, dus maak deze tips tot een dagelijkse gewoonte en geniet van een stralende verschijning, ongeacht het weer buiten.

← Ouder bericht